Nye indlæg

Frekvent - Unbroken (EP)

Skrevet af Calle
06-09-2023
For ca. to år siden anmeldte jeg i positive vendinger danske Frekvents debut EP ”Unfinished Symmetry”. I juni 2023 udgav de deres anden EP Unbroken, som jeg nu har lyttet til og vil give et par ord med på vejen.

Bandet blev dannet i 2020 af Niklas Skovbo Jespersen (vokal og guitar) og Rasmus Søgaard Holm (guitar og backing vokal). Siden indspilningen af den første EP er der kommet to nye medlemmer med i bandet og det er Mikael Beyer Madsen (bas og backing vokal) og Allan Nørskov Johansen (trommer).

Bandet stil og inspiration har rødder i 90’ernes grunge og hårde rock. De lægger meget vægt på, at det er guitarbaseret rock, som de har det sjovt med at spille. Der er generelt en god energi i musikken. I forhold til de fire sange på den første EP, så er nogle af sangene på Unbroken blevet lidt mere progressive.

Åbningsnummeret, som også var første singleudspil der kom som forløber for EP’en giver en meget god ide om hvad bandet står for. Sangen har en fed groove og en rimelig catchy melodi. Dette gør sig faktisk gældende i alle EP’en fem sange. I ”Between The Lines”, som er anden skæring, bevæger vi os lidt mere over i det progressive. Denne sang har en god variation og der er flere temposkift undervejs. Tredje skæring er ”I Know”. Den leder mine tanker lidt i retning af det nyere Dizzy Mizz Lizzy, dog uden at være kopi. Frekvent har sin egen lyd. En rigtig god sang med et fængede omkvæd. Næstsidste sang er ”Silhoutte”, som forsætter lidt i samme stil. Den fanger mig dog ikke helt på samme måde, som de øvrige sange på EP’en. Dermed ikke sagt at sangen er dårlig. EP’en afsluttes med ”Words Unspoken”, som er det længste nummer med sine 7 min og 37 sekunder. Den begynder stille og roligt de første par minutter, hvorefter den bliver mere heavy. Et rigtig fedt nummer med god variation. En fin afslutning på en rigtig god EP.

Generelt er sangene velkomponerede og musikken er velspillet. De fire bandmedlemmer gør det rigtig godt og formår som sagt, at finde deres egen sound. Nogle steder kan man godt høre hvor inspirationen kommer fra, men i hvilket band eller hvilken sang kan man ikke det?

Er du til en god omgang rock, så bør du tjekke denne EP ud. Der skal i hvert fald lyde en varm anbefaling herfra.
 
Unbroken (EP) udkom 10. juni 2023
 
(5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com