Nye indlæg

Manticora - Mycelium

Skrevet af Jacob Jørgensen
08-01-2024
Bandet der startede tilbage i 1997, er snart på gaden med nyt udspil. I presseinfoet stod der: Til fans af Nevermore, Blind Guardian og Symphony X. Det stopper dog ikke der, da udspillet byder på en ret med mange forskellige ingredienser. Du finder noget, der lyder taget fra genrer som dødsmetal og black metal. Elementer fra thrash alm heavy metal er her også. Det hele smeltes sammen til deres egen ret.

Lineuppet: Kristian Larsen (guitar), Lars F Larsen (vokal), Stefan Johansson (guitar) og Kasper Gram (bas). Ingen trommeslager da det er programmerede trommer.

Musikken med fokus i powermetallen bl.a. og der er så tilsat en masse forskelligt indenfor metallen verdenen. Musikken er super godt sat sammen, og det er et udspil der vokser for hver gang. Noget der måske gør det mere helstøbt og mindeværdig i sidste ende.

Der findes 10 numre herpå. Der indledes med et instrumental nummer. Længere nede på tracklisten kommer yderlig endnu et kort instrumental nummer. Jeg kunne måske godt ha undværet de instrumentale numre, men gør måske noget godt med noget afbræk uden vokal.

Mine favoritter herpå er: "Demonday", "Angel Of The Spring" (med kvindevokal på det er jeg jo ret pjattet med) og "Mycelium.

Jeg er generelt godt underholdt, kan godt lide hvem der spilles her. De mange forskellige tiltag, gør hovedretten smager af noget. Der er nogle småting, der gør de ikke helt rammer allerhøjeste karakter. Måske er det netop de instrumentale numre?

Men har du mod på noget, der ikke lyder som alt muligt andet. Ja så skal du måske stå på her, hvis du ikke allerede er stået på Manticora toget. For der er et godt tempo herpå.

De kan helt sikkert noget på instrumenter. Og kan du høre det er programmerede trommer? Lyder ihvertfald godt.
 
Mycelium udkommer 26. januar 2024 via Mighty Music.
 
(5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com