Nye indlæg

Haze Of Society - Broken Path

Skrevet af Calle
20-02-2024
Det danske band Haze Of Society, som har base i Esbjerg, udgav dette album for godt og vel et år siden. Men de har først for nyligt sendt det til mig med ønske om anmeldelse. Det siger jeg ikke nej til, selvom vi også har flere nyere og kommende albums liggende. Men på Calles Rock Corner gør vi en dyd ud af at anmelde mindre kendte bands, især hvis de er danske.

Bandet blev dannet i 2017 og udsendte deres første selvbetitlede EP i 2020. Broken Path er bandets debut fuldlængde album, som altså udkom i februar 2023.

Haze Of Society består af Morten Nissen (vokal), Ole Skouboe (guitar), Pauli Tjørndal (bas) og Martin Brandborg (trommer). Bandet spiller hvad jeg vil kalde moderne grunge-inspireret hard rock og skriver selv, at deres inspiration er hentet fra 80'ernes, 90’ernes og 00'ernes hardrock samt 90'ernes grunge. Deres inspirationskilder tæller bl.a. Metallica, Nirvana, Alice in Chains, D-A-D og Dizzy Mizz Lizzy.

Broken Path består af 10 numre, hvor der både bydes på de hårde og tunge sange, men også passager hvor tempoet sættes lidt ned. Det gør, at der er en tilpas god adspredelse og variation i musikken. Sangene er godt skruet sammen og melodierne er, for de fleste sanges vedkommende, rimelig fængende. Der er nogle fede riffs og gode soloer på albummet. Derudover har Morten er rå, og til tider upoleret vokal, som faktisk passer meget godt til bandets stil. Generelt leveres sangene med en god energi og power og der er uden tvivl dømt headbanging.

De sange jeg vil fremhæve på albummet, er åbningsnummeret ”Burn” samt ”Rain”, ”Travel Man” og downtempo nummeret ”Rise”. Og så kommer man heller ikke udenom titelnummeret ”Broken Path”. De sange har efter min mening lige den lille smule ekstra kant over sig.

Overordnet set synes jeg det er et ganske udmærket album bandet har indspillet og udsendt. Jeg vil derfor anbefale rock folket derude at tjekke bandet ud, hvis altså ikke du kender dem i forvejen.
 
Broken Path udkom 23. februar 2023.
 
 (4,5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com