Nye indlæg

Firewind - Stand United

Skrevet af Jacob Jørgensen
04-03-2024
Firewind er band fra Grækenland, som jeg har kendt navnet på i mange år. Men desværre er jeg kommet igang med at lytte til bandet. Mit kendskab til bandmedlemmer er primært Gus G. Han var i starten med i det super fede band Dream Evil og senere også Ozzy. Gus G må også kan noget, når man ryger ind i lineuppet i Ozzys band. Han kan helt sikkert meget og vel lidt en glemt guitarist. Dette er deres 10 studioalbum.

Stilen der spilles er noget power metal ala Masterplan, Helloween og den type bands. De skal i 2024 turnere med netop Masterplan.

Lineuppen er skiftet en del over årene, kan jeg se, men består på dette album af Gus G (guitar), Herbie Langhans (vokal), Petros Christo (bas) og Jo Nunez (trommer).

Skiven her består af 10 numre. Mine favoritter er: "Salvation Day", "Stand United", "Destiny Is Calling" og "Fallen Angel". Minus et par numre er det et super godt udspil.

Dette er ikke en concept album, men med bl.a. pandemien og adskellige krige er der alligevel noget. Det er vigtig, at vi står sammen istedet for kæmpe mod hinanden. Netop titelnummeret hedder "Stand United".

Jeg indrømme, at det har været en stor fejl at forbigå bandet. Nu er der så lige 10 albums og tjekke ud og købe. For er man fan af stilen, skal der stå dette album og de tidligere (er jeg sikker på, hvis de lyder lige så godt). Det er mega fedt spillet og nogle sange, er virkelig nogle, som man synger med på med det samme. Så jeg vil anbefale dig at gå ud og investere i denne, især hvis du allerede er hooked på bandet. Det er vigtig, at man tør tjekke både ældre og nye bands ud, mange fortjener chancen.

Skiven udkommer på AFM Records, hvilket også er et selskab, der mig bekendt gør meget indenfor netop denne genre. Den får (5 ud af 6) pga et par mindre huskevenlige sange. Men der er ikke decideret dårlige sange her på.
 
Stand United udkom 1. marts 2024 via AFM Records.
 
(5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com