Nye indlæg

Walter Trout - Broken

Skrevet af Peter Letting
06-03-2024
Nyt album med Walter Trout er ude 1/3-2024. Titlen er Broken.

Jeg fik æren af at dykke ned i det seneste album med Walter Trout. Manden er 72, så man kan vist godt sige, at der ligger en del erfaring i det album, uden at fornærme nogen.

Genren er blues eller blues-rock… Ved sq ikke helt hvor grænsen går, men genren kræver en helt særlig indlevelse og nerve, for at få det til at fungere, og det har Walter. Albummet indeholder 12 numre, og er 53 minutter langt. På første nummer ”Broken”, har han inviteret Beth Hart med, og det er bestemt aldrig en fejl. Nummeret er et rigtig langsomt blues nummer og det er et stærkt åbningsnummer på albummet. Man får bare sådan en rigtig dejlig blues vibe og det tegner jo godt for resten.

Der er nogle stærke tekster med på albummet, med nogle gode livsanskuelser. ”Bleed” handler om, at hvis man er blevet brændt af i kærlighed, og man gerne vil elske igen, så skal man være forberedt på at bløde. Og det er jo det der sker, når man åbner op. Så risikerer man at komme til at bløde, men det er det hele værd.
”Courage In The Dark” handler om at være modig, og tænde den der lille gnist som gør, at man trods alt kan se ”noget”, selvom alt ser sort ud, og i ”Heaven or Hell”, handler det om vi alle bliver stillet til regnskab til slut. I ”Love Of My Life” taler musikken for sig selv, da det er et instrumental nummer.

Jeg føler mig dejlig underholdt, hele vejen igennem skiven, og skal jeg vælge et par favoritter ud af de 12 numre, så er det nok ”Bleed” eller ”Courage In The Dark”. Det er en bundsolid omgang blues rock. Walter har en sprød og sikker blues vokal, og så spiller han bare en fandens god blues-spade.

Jeg kendte ikke meget til Walter Trout, men var udmærket godt klar over, at han er noget af en blues legende, så det er bare tilfredsstillende at høre, at han fortsat lever op til den status. Måske vil det være en ide at grave lidt ned i hans bagkatalog, inden jeg skal på Posten i Odense og høre ham d. 5 april. Det bliver stort😊 Albummet får 5 solide blues kranier ud af 6
 
Broken udkom 1. marts 2024 via Provogue.
 
(5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com