Nye indlæg

Skullclub - Kaptajn Overdrive

Skrevet af Peter Letting
17-03-2024
De danske sørøvere fra Skullclub er klar med endnu et album, med titlen Kaptajn Overdrive. Albummet er ude overalt 8/3-2024.

Det er sq svært at sidde stille til Skullclub, og deres tekster er bare noget for sig. Perverse, underfundige, morsomme og underholdende. Hvem kan ikke synge med på ”Jeg tager dig som et svin, til du hviner som en so….” Fandme sjovt. Og hvem havde nogensinde forestillet sig at Banjo i de mængder, rent faktisk kan bidrage til en positiv sindsstemning. Det lyder som en frase fra en dårlig B-film, men det virker upåklageligt. Mit fredags humør stiger med adskillige grader i selskab med Skullclub

Nummeret ”Jagtsæson” er klart det første nummer der fiser ind på MIN lystavle. Totalt gang i den, og teksten er bare SÅ langt ude, som det man forventer, men alligevel ikke kan forestille sig. Modne mænd i stationcar, som mødes i skovens dybe stille ro. JiiHaa… Nummeret som følger efter er ”Mand bider Hund”, og alene titlen gør jo en pænt nysgerrig. Er stadig ikke helt overbevist om hvad sangen egentlig handler om. Synes teksten stikker af i alle retninger, men pludselig kommer strofer fra den gamle ”Himmelhunden” ind over, og så giver det hele jo meget bedre mening…. Måske… :-)

Et nummer som også fortjener et ekstra spind, er ”Morgan…Få Din Kæbe På” med gæstevokal af Anitta Svärd. Der er bare en god energi, og en underfundig tekst med nogle vanvids-linjer, som er pænt underholdende at synge med på. Hvem kan binde sig selv til skinnerne med sin skovmandsskjorte? Det kan Morgan tilsyneladende. Igen er der masser af Banjo og en catchy melodi. Det er bare uendelig morskab glimt i øjet. Glæder mig Big Time til at høre Skullclub live. Det SKAL bare snart lykkes :-)

Sidste nummer på skiven er ”Rest in Hell” og er på engelsk. Også et udmærket nummer, men i min optik fungerer Skullclub bare bedst på dansk. Det danske sprog kan et eller andet når det bliver bukket og bøjet, som Skullclub mestrer det, og den ”gnist” går lidt tabt, når de slår over i engelsk..

Skullclub tæller 6 medlemmer: Troels Bjorholm på vokal, Kristian Klærke på guitar, Andreas Steinmeyer på bas, Christoffer Skau på guitar, mandolin og ikke mindst banjo…, Simon Møller Andersen på trommer og Ali Jablonowsky på guitar.

Skullclub får 5,5 ud af 6, og en stor tak for stor underholdningsværdi :-)
 
Kaptajn Overdrive udkom 8. marts 2024 via Mermaid Records.
 
(5,5 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com