Nye indlæg

Apathist - Bred In Captivity

Skrevet af Peter Letting
30-03-2024
Århusianske Apathist er ude med deres debut album, med titlen Bred In Captivity. Albummet er ude 15/3-2024

Det her er VIRKELIG en fed skive, hvis du spørger mig, og det er jeg da glad for at du gør, så nu skal jeg uddybe min begrundelse.

Da jeg først satte ørerne i albummet, fik jeg associationer til det tidligere dansk band Chainfist. Der var noget med lyden og måske vokalen, som ledte mig på de tanker, men så vidt jeg kan lure er der ingen sammenhæng imellem de 2 bands, udover at de er fra Jylland.

Albummet åbnes med en lille instrumental teaser kaldet ”Lost”. Efter denne følger ”Apathy” og man ved ikke helt i hvilken retning det går. Stille start, men alligevel med en tung bund. Og længere inde i nummeret kommer der et godt stykke med noget mere tempo, efterfulgt af et super lækkert guitar arrangement. Dejligt afvekslende, velspillet, godt skrevet.

Og sådan fortsætter det med ”Confidence In Ignorance”, som sætter et noget højere tempo fra start, men stadig med super varierende energi og tempo. Virkelig også er fedt nummer.

Et af de numre som forfølger mig, er ”Sunflower”, som er i den hurtige ende, med både clean vokal og en noget mere rå og brutal vokal, som jeg tænker må stamme fra vokalist nummer 2 (Frederik), som også spiller trommer. Der er virkelig kog på kedlerne, men trykket bliver alligevel taget af, ind imellem, med et fint lille mellemspil, så man også lige kan trække vejret, og så bliver der ellers givet bundgas igen.

Et andet nummer er, ”We Are The Warriors”. Af en eller anden grund er det et nummer som jeg går og synger med på efter albummet er slut. Det sidder ligesom bare fast. Jeg elsker simpelthen den lidt skæve rytme og de mange skift i både rytme og tempo, som Apathist har bygget ind i deres numre. Og også den lille bas sekvens i midten af nummeret. Hvem elsker ikke en bas solo 😊.Fedt, fedt

Men det nummer som jeg holder mest af på skiven er ”Anything At All”. Det starter super stille, og minder mig lidt om noget Alter Bridge. Et af de der numre som bare bygger på, stille og roligt, og som i sidste ende når nærmest episke dimensioner, for så at eksplodere i et temposkift af de større, for så til sidst at klinge helt stille og roligt af, præcis som den startede…

Det er svært at komme rundt om alle de fede detaljer på denne skive, og der dukker stadig flere op. Kan kun sige at skiven bliver bedre og bedre, des mere jeg hører den, og det vi helt sikkert blive en af de der ”Go-To” albums, i en stund hvor man ikke helt ved, hvad man lige skal sætte i ørerne.

Apathist tæller 5 medlemmer: Lauritz Boe Pedersen på vokal, Jonas Hassan på guitar, Daniel Jonassen på guitar, Jonas Sartou Jensen på bas og Frederik Christian Damsgaard Weile på trommer OG vokal

Apathist er godt nok et af de bands som jeg SKAL ud og møde et sted på et listigt spillested, for jeg håber da virkelig at i kommer til Sjælland på et tidspunkt? Ellers må jeg jo tage til Jylland 😊 En helt klar 6’er hefra. Love you guys
 
Bred In Captivity udkom 15. marts 2024.
 
(6 ud af 6)
 

Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com