Nye indlæg

WakeUpCall – WakeUpCall

Skrevet af Calle
05-04-2011

WakeUpCall er et ungt band fra Italien, som består af Tommy (sang/guitar), Olly (guitar), Dario (bas) og Matt (trommer). Bandet blev dannet i 2010. De tre førstnævnte medlemmer spillede sammen i Knyght, som fik deres EP anmeldt her på siden tilbage i 2009. Dengang var undertegnet ikke synderligt begejstret, så jeg var spændt på at høre denne nye EP. Og jeg kan da starte med at sige, at de har udviklet sig en del siden dengang. Man kan godt høre, at der er kommet i par år mere i bagagen. WakeUpCall er bandets første EP.

Bandet har en meget bred musiksmag og de nævner bl.a. Bon Jovi, Nickelback, Goo Goo Dolls, Green Day og Foo Fighters som nogle deres inspirationskilder. Og det kan man faktisk godt høre i EP’ens fem sange. Der er et guitar riff eller melodi her og der, som leder tankerne på nogle af de nævnte bands. Når det er sagt, så synes jeg faktisk bandet gør det godt. De har skrevet nogle gode sange, som er bygget op efter opskriften – gode melodier i versene som ender ud i et ”syng-med” omkvæd. Det er rock for det brede publikum.

De sange på WakeUpCall som falder bedst i min smag og som jeg synes kommer sig bedst ud er første singlen ”Before I Fall”, som bandet også har lavet en video til (se den her), ”Here To Stay” og ”The Devil’s Round”. Dermed ikke sagt, at de sidste to sange er dårlige, men de mangler lidt for at ramme mig. Olly Riva fra The Fire medvirker som gæste sanger på ”Here’ To Stay”. Da jeg anmeldte Knyght’s EP var jeg lidt ude efter Tommy’s stemme og accent. Hans stemme er blevet bedre, men hans accent mangler stadigvæk lidt.

Bandet har selv produceret EP’en i samarbejde med Maurizio Baggio, som tidligere har arbejdet med bl.a. Vanilla Sky og The Fire. Derudover er et par af sangene mixet af selveste Beau Hill (Alice Cooper, Europe, Eric Clapton, Warrant og mange flere). Lyden på Ep’er er helt i orden og instrumenterne ligger godt i forhold til hinanden og til Tommy’s stemme.

Så alt i alt er WakeUpCall en helt ok EP. Det er klassisk rock tilført en lidt nyere sound.

(4 ud af 6)

Lyt til WakeUpCall: http://www.myspace.com/wakeupcallmusic


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com