Nye indlæg

Colossus – Spiritual Myiasis

Skrevet af Calle
26-04-2011

Colossus er et metal band fra vores naboland Sverige, nærmere betegnet Stockholm. Bandet består af Niklas Eriksson (guitar og sang), Thomas Norstedt (trommer) og David Eriksson (bas). Den stil bandet spiller er stoner/doom metal tilført en god portion progressiv rock.

Spiritual Myisasis er bandets anden EP og den består af tre sange. På trods af ”kun” tre sange, så har EP’en en varighed på hele 18,5 minut. Åbningsnummeret ”Parasite” er den korteste sang med sine 4:23. Sangen har en fed grundrytme og Nikla’s stemme er rå, men samtidig melodisk. Næste skræing er ”The Gnawing”, som er er ren epic sang med gode stilskift og variation. Igen er grundrytmen hård og solid og tankerne ledes hen imod et band som Mastodon. Sidste sang er ”Eternal Returns”, som efter min mening er EP’ens bedste nummer. Der er god variation i sangen og jeg kan til tider høre lidt Tool og Saturnus i nummeret. Alt i alt er det tre rigtig gode sange, men som altid kan det være svært at bedømme et band ud fra ”kun” tre sange. Men det de gør påSpiritual Myasis gør de rigtig godt!!

Udover de nævnte bands vil jeg også sammenligne Colossus med Baroness, Kyuss og Neurosis. Så er du til bands inen for disse genre, så tror jeg godt du vil kunne lide denne EP. Bandet søger i øjeblikket efter et pladeselskab til at udgive deres debut fuldlængde album og det håber de sker i løbet af efteråret 2011.

Spiritual Myiasis er indspillet i Grand Recordings og er produceret og mixet af Sven Jensen. Musikken er skrevet af bandet og alle tekster er leveret af sanger Niklas. På EP’en er bassen indspillet af Niklas.

Spiritual Myiasis er udkommet via Dark Matter Records.

(4½ ud af 6)

Lyt til Colossus: http://www.myspace.com/colossusstockholm


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com