Nye indlæg

Sandra Dee – Vision Of Pain

Skrevet af Calle
07-09-2011

Sandra Dee er et amerikansk band fra Chicago, som blev dannet i 1989. De fik deres bandnavn fra en linie i en Mötley Crüe sang, Too Fast For Love, hvor der bliver sunget ”Electric Love like Sandra Dee”. Bandets levetid varede i kun godt fire år, hvor de nåede at indspille sangene på dette album. I den korte tid nåede bandet at have to forskellige sangere og to trommeslagere, men guitaristerne og bassisten var de samme. Bandet bestod af Lance Thomason (sang), Chris Kamykowski (sang), Gino Buonamici (guitar), Jason Bowman (guitar), Geoff Matson (bas), Erik Youmans (trommer) og Nicky Bernardi (trommer). Det er Lance der har lagt sin vokal på alle sangene på albummet. 

Vision Of Pain består af 10 sange og stilen er til dels glam/hair-metal, men alligevel også tilført lidt mere rå og dyster heavy sound. Nogle af sangene har endda lidt ”grunge-elementer” i stil med f.eks. Alice In Chains. Bedste sang på albummet er efter min mening titelnummeret ”Vision Of Pain”, som har en smule ”grunge-feel”, men også den Mötley Crüe-lydende ”Cassandra” samt det Faster Pussycat inspirede ”Peace, Pot & Politics” og afslutningsnummeret ”Nothing”. Alle 10 sange kan (da denne anmeldelse blev skrevet) høres på bandets Facebook side via linket nedenfor.

Lance har en udmærket stemme og bandet spiller godt. Der er flere gode guitarsoloer og bassen er flere steder tilpas tung og dyster. Men da albummet er en samling af sange der er indspillet forskellige steder over to perioder og derefter samlet på dette album, så er lyden ikke helt i top. De første otte sange er indspillet Hair Bear Studios i hjembyen, mens de sidste to sange er indspillet i Alpha & Omega Studios i Californien, efter bandet rykkede teltpælene op for at prøve lykken der. Producer og engineer på de fleste af sangene er Mark Needman, som også har produceret for bl.a. The Killers og Fleetwood Mac.  

På den ene side kan man godt forstå, at bandet aldrig fik det store gennembrud, fordi de helt sikkert er druknet i band-junglen i Los Angels og San Francisco, hvor der på det tidspunkt var flere bands inden for denne genre. Men på den anden side, så har Sandra Dee alligevel deres egen stil og blander flere genre, hvilket giver deres musiske udtryk et løft. Jeg er ikke helt oppe at ringe, men synes alligevel de gør det godt. 

Vision Of Pain udkom i juni 2011 via Eönian Records.

    (4 ud af 6)   

Lyt til Sandra Dee: http://www.facebook.com/pages/Sandra-Dee


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com