Nye indlæg

Planet 9 – Planet 9

Skrevet af Calle
12-09-2011
Planet 9 er et amerikansk band, som blev dannet tilbage i 1999. Siden da har der været et par udskiftninger i bandet, men den nuværende besætning består af Alan ”AK” Kennedy (sang), Ron Zingaro (guitar), Geof Wilson (trommer) og Rich Wilson (bas). Bandet spiller en blanding af southern rock og metal. Tænk Black Label Society møder The Four Horsemen møder Metallica møder AC/DC og så har du måske en ide!! 
 
På trods af, at bandet har 12 år i bagagen (med et lille pause i midten af 2000-tallet), så er Planet 9 deres debut album og det består af 11 hæsblæsende sange, hvor den rå vokal og de beskidte guitar riff er i højsæde. Generelt er albummet fyldt med gode melodier og jeg synes bedre og bedre om musikken efter flere gennemlytninger. Det kan dog godt blive lidt ensformigt, uden at det på noget tidspunkt bliver kedeligt. Umiddelbart har jeg svært ved at finde mine personlige favoritter på albummet, men skal jeg nævne et par af sangene, så må det være ”$Money$”, ”40 Days” og ”Velvet Glove”. Derudover afsluttes albummet med en udmærket version af det gamle Don Covay nummer ”Chain Of Fools”, som Aretha Franklin indspillede tilbage i 1967. Andre rock og metal bands som bl.a. britiske Tank og amerikanske Little Cæsar har også indspillet den, men Planet 9’s version er efter min mening den bedste af de tre.  

Planet 9 er produceret af Jack Campitelli, som jeg ikke kender noget til i forvejen, men jeg synes han har gjort et godt stykke arbejde. Han formår at få bandets rå energi og ”beskidte” lyd ud i musikken. Bandet spiller godt og AK har en rå stemme, der til tider godt kan minde lidt om Glenn Danzig’s. Bandet viser som sagt en stor energi til trods for, at deres valg af musikstil ikke rammer den brede masse, og det giver et plus i min bog. Med lidt mere alsidighed, så kunne albummet godt ramme en højere karakter, men jeg vælger at give den lidt over middel. Men er du til nogle af ovennævnte bands og trænger til et frisk pust ROCK i øregangene, så tjek Planet 9 ud!! 

Planet 9 er udkommet via JAMSYNC Music

     (4 ud af 6)   
 

Lyt til Planet 9: http://www.facebook.com/pages/Planet-9


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com