Nye indlæg

Siamese Fighting Fish – Breathe:See:Move

Skrevet af Calle
04-12-2012

Københavnske Siamese Fighting Fish udgav dette, deres andet album, tilbage i august måned, men selvom det har nogle måneder på bagen, så synes jeg alligevel det fortjener et par ord med på vejen. Bandet består af Mirza Radonjica (sang) ,Villads E. Berg (trommer), Morten B. Jakobsen (bas), Andreas Krüger (guitar), Rasmus Krøjer (guitar) og Christian Hjort Lauritzen (violin). 

Siamese Fighting Fish (SIFIFI) spiller alternativ rock/metal med progressive tendenser. Som sagt er Breathe:See:Move bandets andet album og jeg synes albummet er en smule hårdere end forgængeren ”We Are The Sound”, hvilket efter min mening bestemt ikke gør noget. Skal jeg være ærlig, så lyttede jeg kun til det forrige album nogle få gange, men det her album har roteret en del på mit anlæg og min iPod. De sange på albummet der falder bedst i min smag er åbningsnummeret ”H.A.U.T.”, ”Scarred By Omens”, ”Crap Is The New Black” og ikke mindst ”A Liar Cried Wolf”. Generelt fungere violinen rigtig godt til SIFIF’s musikstil og det gør sig især gældende på sidst nævnte sang. Grundrytmen ligger en god ”bund” på albummet og guitar-arbejdet kan der heller ikke sættes en finger på. Overordnet set synes jeg at bandet har skrevet nogle gode sange med flotte melodier, som ligger rigtig godt til Mirza’s stemme. 

Breathe:See.Move er indspillet i Vibe Factory og det er mixet af Kristian Thomsen, som tidligere har arbejdet med bl.a. The Storm og Blacj City. Lyden og produktionen på albummet er poleret og flot og der er en god rød tråd gennem hele albummet. 

Kender du ikke bandet, så bør du helt sikkert tjekke dem ud. Med deres først album kom de op fra undergrunden og med det nye album er de klar til at erobre den danske og europæiske rock scene. De har ihvertfald international klasse!!!

Breathe:See:Move er udkommet via Mighty Music/Target Distribution. 

     (4½ ud af 6)    

Lyt til Siamese Fighting Fish: http://www.facebook.com/sififi/


Kategori: Anmeldelser

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

callerock@gmail.com